Tapahtumat

Markku Lepistön ja Eva Jacobin 

Passages- levynjulkaisukonsertti 

keskiviikkona 8.5.2024 klo 18 

Hakasalmen huvilassa 

Töölönlahdenkatu 2, Helsinki

Esiintyjät: 

Markku Lepistö (harmonikka, laulu)

Eva Jacob (piano, laulu)

Liput 15 euroa ovelta.

Tervetuloa!

***************

Harmonikkataiteilija, säveltäjä ja sovittaja Markku Lepistö ja pianisti Eva Jacob ovat pitkän linjan klezmermuusikoita, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi suomalaisen klezmermusiikkikentän syntyyn ja sen ylläpitämiseen jo 1990-luvulta lähtien sekä musisoimalla että aktiivisella jami-, konsertti- ja yhdistystoiminnalla.

Markku Lepistön uraan liittyy monia kotimaisia nykykansanmusiikin huippuyhtyeitä. Näistä tunnetuimpiin kuuluu 90-luvulla aloittanut Doina Klezmer -yhtye, joka oli tuolloin ensimmäinen suomalainen klezmermusiikkiin erikoistunut kokoonpano. Tällä hetkellä Lepistö musisoi useissa eri duokokoonpanoissa ja on jäsenenä mm. Sampo Lassila Narinkka -yhtyeessä, joka on erikoistunut Suomi-klezmeriin.

Eva Jacob on helsinkiläinen klezmermuusikko ja -aktiivi, jonka ansiosta pääkaupungin klezmeryhteisö on vuosikymmenien aikana kasvanut ja monipuolistunut. Vuonna 1998 hän perusti Freilach mit Kneidlach-yhtyeen, joka on julkaissut kaksi klezmerlevyä. Eva Jacob perusti Suomen klezmer-yhdistys ry:n vuonna 2003 ja on siitä lähtien toiminut yhdistyksen puheenjohtajana. Samana vuonna Eva oli perustamassa myös Helsinki Klezmer Kapelye -kokoonpanoa, joka on esiintynyt lukemattomissa klezmer-jameissa, konserteissa ja häissä.

Hakasalmen huvilan konsertissa Markku Lepistö ja Eva Jacob yhdistävät energiansa ensimmäistä kertaa ja juhlistavat yhteisen ”Passages”-klezmerlevyn julkaisua. Illan konsertissa soivat sekä Itä-Euroopan ja sefardijuutalaisen laulu- ja soittoperinteen klassikot että vähemmän tunnetut perinteiset klezmersävelmät Lepistön ja Jacobin omina sovituksina. 

Vuosi 2024 on samalla myös Markku Lepistön 60-vuotisjuhlavuosi, jota Lepistö juhlistaa useilla konserteilla eri puolella maata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *