Tulossa toukokuussa: Passages -levynjulkaisukonsertti!

Markku Lepistön ja Eva Jacobin 
Passages- levynjulkaisukonsertti 
keskiviikkona 8.5.2024 klo 18 
Hakasalmen huvilassa 
Töölönlahdenkatu 2, Helsinki
 
Esiintyjät: 
Markku Lepistö (harmonikka, laulu)
Eva Jacob (piano, laulu)
 
Liput 15 euroa ovelta.
Tervetuloa!

***************
Harmonikkataiteilija, säveltäjä ja sovittaja Markku Lepistö ja pianisti Eva Jacob ovat pitkän linjan klezmermuusikoita, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi suomalaisen klezmermusiikkikentän syntyyn ja sen ylläpitämiseen jo 1990-luvulta lähtien sekä musisoimalla että aktiivisella jami-, konsertti- ja yhdistystoiminnalla.
Markku Lepistön uraan liittyy monia kotimaisia nykykansanmusiikin huippuyhtyeitä. Näistä tunnetuimpiin kuuluu 90-luvulla aloittanut Doina Klezmer -yhtye, joka oli tuolloin ensimmäinen suomalainen klezmermusiikkiin erikoistunut kokoonpano. Tällä hetkellä Lepistö musisoi useissa eri duokokoonpanoissa ja on jäsenenä mm. Sampo Lassila Narinkka -yhtyeessä, joka on erikoistunut Suomi-klezmeriin.
Eva Jacob on helsinkiläinen klezmermuusikko ja -aktiivi, jonka ansiosta pääkaupungin klezmeryhteisö on vuosikymmenien aikana kasvanut ja monipuolistunut. Vuonna 1998 hän perusti Freilach mit Kneidlach-yhtyeen, joka on julkaissut kaksi klezmerlevyä. Eva Jacob perusti Suomen klezmer-yhdistys ry:n vuonna 2003 ja on siitä lähtien toiminut yhdistyksen puheenjohtajana. Samana vuonna Eva oli perustamassa myös Helsinki Klezmer Kapelye -kokoonpanoa, joka on esiintynyt lukemattomissa klezmer-jameissa, konserteissa ja häissä.
Hakasalmen huvilan konsertissa Markku Lepistö ja Eva Jacob yhdistävät energiansa ensimmäistä kertaa ja juhlistavat yhteisen ”Passages”-klezmerlevyn julkaisua. Illan konsertissa soivat sekä Itä-Euroopan ja sefardijuutalaisen laulu- ja soittoperinteen klassikot että vähemmän tunnetut perinteiset klezmersävelmät Lepistön ja Jacobin omina sovituksina.
Vuosi 2024 on samalla myös Markku Lepistön 60-vuotisjuhlavuosi, jota Lepistö juhlistaa useilla konserteilla eri puolella maata.