HELSINKI KLEZMER FESTIVAL 2016 – Lipunmyynti on alkanut!

Mames Babegenush (Tanska)

La 26.11.2016  klo 19:00,  Helsingin synagoga

Konserttiliput 29 € / yhdistyksen jäsenet 25 € / opiskelijat 22 €

Osta liput tästä:

http://klezmeryhdistys.tapahtumiin.fi/fi/

Vuonna 2004 perustettu Mames Babegenush venyttää klezmerin rajoja yhdistelemällä perinteistä itäeurooppalaista tanssimusiikkia ja modernia pohjoismaalaista sointia. Raikkaalla ja valloittavalla esiintymisellään yhtye kuljettaa kuulijan vuorotellen melankolian ja hillittömän ilon äärelle. Mames Babegenush on esiintynyt maailmanluokan artistien, kuten Trentemøllerin (DK) ja David Krakauerin (USA) kanssa, ja soittanut suurilla estradeilla mm. Carnegie Hallissa ja Tanskan kuninkaallisessa teatterissa.

Andreas Møllerhøj – basso

Lukas Rande – saksofoni

Bo Rande – flyygelitorvi

Nicolai Kornerup – harmonikka

Christian Hørsted – rummut

Emil Goldschmidt – klarinetti

mames-press-photo_1_4mb

********************************************

Sasha Lurje, Ilja Shneyveys ja Freilach mit Kneidlach
(Latvia / Saksa / Suomi)

Sunnuntaina 27.11.2016  klo 19:00,  Helsingin synagoga

Konserttiliput 29 € / yhdistyksen jäsenet 25 € / opiskelijat 22 €

Osta liput tästä:

http://klezmeryhdistys.tapahtumiin.fi/fi/

Helsinkiläinen klezmeryhtye Freilach mit Kneidlach suuntaa juutalaisen kulttuurin jäljille Ukrainaan yhdessä laulaja Sasha Lurjen ja multi-instrumentalisti Ilya Shneyveysin kanssa. Tulos on herkullinen yhdistelmä perinteitä, lauluja ja tanssimusiikkia Kievistä Odessaan.

 

Sasha Lurje – laulu

Ilya Shneyveys – harmonikka

Laura Airola – viulu, mandoliini

Benjamin Hirschovits – viulu

Daniel Shaul – oboe

Eva Jacob –  harmonikka

Ilkka Heinonen – basso

 

Freilach mit Kneidlach

Helsingissä vuonna 1998 alkunsa saanut Freilach mit Kneidlach vaalii satoja vuosia vanhaa Itä-Euroopan juutalaisen kansanmusiikin perinnettä. Vuosien aikana yhtye on laajentanut repertuaariaan alkuperäisestä Itä-Euroopan juutalaisesta kansanmusiikista myös juutalaisiin kevyen musiikin klassikoihin. Yhtye tekee ainutlaatuisella tavalla tutuksi klezmermusiikkia suomalaiselle yleisölle.

Sasha Lurje
Sasha Lurje on latvialaissyntyinen laulaja, joka tunnetaan mm. klezmeriä ja psykedeelistä rockia yhdistelevästä Forshpil-bändistä sekä berliiniläisestä You Shouldn’t Know From It -yhtyeestä. Lurjen ääni taipuu myös klassiseen musiikkiin, kansanmusiikkiin, jazziin, rockiin ja popmusiikkiin. Vuodesta 2003 Lurje on perehtynyt perinteiseen yiddishinkieliseen lauluperinteeseen ja -ohjelmistoon. Hän on esittänyt ja opettanut klezmerlaulua Euroopassa, Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa.

Ilya Shneyveys

Ilya Shneyveys on multi-instrumentalisti, sovittaja ja säveltäjä, jonka musiikki kattaa tyylit perinteisestä klezmeristä kokeellisiin projekteihin. Shneyveys tunnetaan erityisesti improvisoijana, säestäjänä ja monien yhtyeiden vetäjänä. Hän toimii perustajajäsenä klezmeriä ja psykedeelistä rockia yhdistelevässä Forshpil-yhtyeessä sekä juutalaista ja baijerilaista perinnettä yhdistelevässä Alpen Klezmerissä. Shneyveys on esiintynyt ja opettanut lukuisilla juutalaisen musiikin festivaaleilla ympäri maailman.

Osta liput tästä:

http://klezmeryhdistys.tapahtumiin.fi/fi/

sashab1e93c75b1a80c04e2f36333db857481693e7d1de3d1753b075756freilachmitk

********************

Dobranotch (Venäjä) 

Ma  28.11.2016  klo 19:00,  Helsingin synagoga

Konserttiliput 29 € / yhdistyksen jäsenet 25 € / opiskelijat 22 €

Osta liput tästä:

http://klezmeryhdistys.tapahtumiin.fi/fi/

Dobranotch-yhtyeen perusti pietarilaisista muusikoista koostuva kaveriporukka vuonna 1998. Yhtye ammentaa vaikutteita juutalaisesta, balkanilaisesta ja romanimusiikista, joiden rikkaisiin perinteisiin se on tutustunut lukuisilla soittomatkoillaan. Dobranotch on julkaissut kuusi albumia ja esiintynyt yli kahdessakymmenessä maassa. Yhtyeen musiikkia kuulee myös useissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja dokumenteissa.

Mitja Hramtsov – viulu, laulu

Ilja Gindin – klarinetti

Evgeni Lizin – rummut

Grigori Spiridonov – pasuuna

Max Karpychev – saksofoni

Aleksei Stepanov – tuuba

Roman Schinder – banjo

Osta liput tästä:

http://klezmeryhdistys.tapahtumiin.fi/fi/

dobranotch